Koks skirtumas tarp dviejų modelių

Klauskite ir Jums bus atsakyta. Čia galite rašyti klausimus, susijusius su automobilių modelių kolekcionavimu.
Post Reply
Eddgaz
Posts: 1
Joined: 2017 Feb 27, 17:10
Contact:

Koks skirtumas tarp dviejų modelių

Post by Eddgaz »

Sveiki, forumiečiai,

Esu pradedantysis ir renku 1/18 modelius ir neseniai įsigyjau du Bburago 1/18 Porsche 356 B Cabriolet (1961) modelius. Esmė ta, kad jie turi skirtingus serijos numerius pagal "97 kolekcijos katalogą - vienas cod. 3031, o kitas cod. 3051. Problema tame, kad apart skirtingų valstybinių numerių lipdukų (kurių vienas realybėje priklausė legendiniam Porsche 911) tarp jų nerandu visiškai jokio skirtumo. Tiek su vienu, tiek su kitu kodu ėjo skirtingų ir net tų pačių spalvų modeliai, tai spalvų skirtumas neturėtų būti skirtingo serijos numerio priežastis.

Klausimas, gal pateiksit savo ekspertinę nuomonę, kodėl šiems dviems modeliams suteikti skirtingi kolekcijos numeriai ir kuom jie skiriasi? Gal yra kokia istorinė reikšmė? :lol:

Image
Image
Image
Image
Little things that give big happiness.

Mano kolekcija dviejuose IG kanaluose:

https://www.instagram.com/diecast_ride/
https://www.instagram.com/diecast_ride_museum/
User avatar
Gedas
rinkimų nugalėtojas
rinkimų nugalėtojas
Posts: 2292
Joined: 2011 Mar 01, 17:24
Masteli: 1:18
Kolekcionuoju: Super Sport
Location: Klaipėda

Re: Koks skirtumas tarp dviejų modelių

Post by Gedas »

Sveiki. Jei skiriasi tik numeriai, tai tikriausiai dėl jų ir naujas kodas. Gal iš principo nereikšminga detalė virto kažkokiu licencijavimo klausimu? Visiškas spėjimas, bet gal su autentiškais numeriais dėl kokių nors griežtų Vokietijos asmens duomenų įstatymų nebuvo galima tokį modelį leisti Vokietijos rinkoje? Tada gamintojui visa tai sukontroliuoti buvo lengviau atskiriant juos kodais.
Fast cars present such a perfect marriage of form and function that they should be considered as genuine works of art (David Coulthard)
Post Reply